Vragen?
Bel 035-2400252

fluX is partner van TaxatieSummit

Lees verder
Geschreven op:
7/6/2022

fluX is partner van de TaxatieSummit 2022. Wie is fluX en wat zijn de ontwikkelingen? fluX is in 2013 opgericht met als doel om (taxatie) tools te ontwikkelen voor de vastgoedmarkt. De fluX filosofie was en is om gebruik te maken van 1 waarderingsmodel zodat taxaties met elkaar vergeleken kunnen worden.

Want tot die tijd gebruikte ongeveer ieder respectabel taxatiebureau zijn eigen rekenmodel en rapport waardoor het onderling vergelijken van o.a. KPI’s (key performance indicators) nagenoeg onmogelijk was. Het beheren van eigen rekenmodellen - vaak bestaand uit een woud van spreadsheets – was (is) dan ook een kostbare zaak.

Sinds de oprichting heeft fluX ervoor gekozen om zijn producten en diensten webbased aan te bieden op basis van een jaarlijkse licentie. Omdat de dienst webbased wordt aangeboden zijn gebruikers niet beperkt tot een vaste werkplek. Gebruikers van het fluX VMS hebben recht op alle jaarlijkse updates en kunnen vrijwel een onbeperkt aantal taxaties uitvoeren.

Het grote voordeel van het webbased werken met fluX VMS is de mogelijkheid om taxaties te delen met belanghebbende. In 2018 introduceerde fluX de Banken workflow. ING was de eerste bank die hiervan de meerwaarde inzag om op deze wijze taxaties op een efficiëntere wijze te kunnen verwerken en te beoordelen.

De introductie van de SBR Standaard in 2020 zorgde ervoor dat taxaties op basis van uniforme velddefinities naar de banken verstuurd kunnen worden om vervolgens ingelezen te kunnen worden in het backoffice systeem van de bank. Sinds de introductie van de SBR Standaard heeft fluX meer dan 9 financiële instellingen aangesloten op haar platform.

Inmiddels is fluX volwassen geworden, zo zijn er 2021 meer dan 50.000 taxaties uitgebracht met een totale marktwaarde van 100 miljard! Aangesloten taxateurs kunnen kiezen uit 9 verschillende waarderingsmodellen van een enkele woning tot het waarderen van een residuele grondwaarde.

In 2022 hebben we niet stil gezeten. De samenwerking met aanbieders van financiële producten is fors uitgebreid. In veel gevallen kan de taxateur dan rechtstreeks vanuit fluX zijn rapport aanbieden. Ook zijn verschillende pilot projecten van stapel gelopen. Zoals een proef met een nieuw model voor agrarisch en landelijk vastgoed.

Omdat fluX met één centrale database werkt is het mogelijk data te delen. Hiervoor lopen verschillende proefprojecten, zoals het delen van referenties. Voor grotere organisaties is het belangrijk te weten dat fluX beschikt een zogenoemde API om het eigen interne systeem rechtstreeks te koppelen aan de fluX database.

Kortom, fluX is voorbereid op de toekomst!